”TAJNE VINOVE LOZE”

TERMIN PUTOVANJA : 17.07.2021. / SUBOTA

CENA ARANŽMANA : 2 200 RSD

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Kraljeva  u 06h sa PASARELE. Putovanje preko Paracina do Rtnja. Kraca pauza radi odmora u Etno centru “Rtanj Balasevic”. Nastavak putovanja do Rajackih pimnica.

Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Gradjene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine. U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo vino. Generacija za generacijom Rajcana, gaji istu strast I\i ljubav prema vinu. Svaki domacin sela Rajac, pravi ‘Božiji nektar’ iz jednog od najsuncanijih predela u zemlji, cuva se i neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtrazenije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko.”

Obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i rucak. Tokom obilaska pimnice poseticemo i staro vlasko groblje i saznati zasto se na njima nalaze “svastike”. Slobodno vreme za setnju.

U popodnevnim casovima polazak za Grzu. Slobodno vreme za setnju i obilazak izletista i vrela reke Grza. Nastavak puta do Kragujevca I Kraljeva uz kracu usputnu pauzu radi odmora.

Dolazak u Kraljevo u vecernjim casovima.

ARANŽMAN OBUHVATA :

– Prevoz na datoj relaciji modernim turističkim autobusom

– Usluge predstavnika agencije – vodiča

– Organizacione troškove putovanja

– Obilaske po programu

ARANŽMAN NE OBUHVATA :

– Ručak ( hladno predjelo, salate, sarma u vinovoj lozi, pasulj, piletina i kobasice sa roštilja ) – 900 din.

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

Agencija ima pravo na otkaz aranzmana zbog ne dovoljnog broja putnika. Rok za otkaz je pet dana pre pocetka putovanja

Organizator izleta: Turistička agencija KONDOR TRAVEL AGENCY 036

Author

Write A Comment

Translate »